Pokretanjem nove verzije WRF modela jedan od velikih ciljeva bio nam je približiti njegove produkte širokoj populaciji javnosti, što znači ne samo entuzijastima koji su voljni pregledavati prognostičke materijale u obliku meteoroloških karata ili meteograma, već i onima koji nisu spremni krenuti u avanture vlastitog tumačenja meteoroloških podataka. Za takve pripremamo mnogo zahtjevniji projekt, koji će omogućiti pregled prognoziranih parametara vremena u jednostavnom tabličnom obliku, razumljivom svima.

Projekt je u fazi razvoja, ali smatramo da je već dovoljno zreo da ga možemo predstaviti javnosti; stoga se osjećamo slobodni uputiti posjetitelje na naš novi dio portala namijenjen upravo ovakvom prezentiranju vremenske prognoze. Sigurno ćete na primjeru mnogo bolje razumjeti o čemu je riječ, pa vas pozivamo da kliknete na ovaj link ili mu pristupite preko naslovne strane http://www.meteoadriatic.net/ i proučite što se krije iza novog projekta! Premda ovo nije ni izbliza konačan izgled, sama jezgra sustava je funkcionalna pa smo ju odlučili predstaviti svima!

Uz zadnju napomenu da je projekt u razvojnoj fazi i konstantno pod prstima programera, pa su greške, problemi i zastoji svakako mogući. Stoga se unaprijed ispričavamo u slučaju da naiđete na kakav problem prije nego se sustav dogotovi do kraja.