Osim što je nedavno među aktualne objave postavljena statistika apsolutno najnižih temperatura zraka, na DHMZ webu objavljena je i statistika najviših visina snijega izmjerenih u Hrvatskoj.

Apsolutni rekorder je očekivano, Zavižan, s najvišom visinom od 322 centimetra, izmjerenom 21. ožujka 2013. godine. Ako se možda pitate zašto tako kasno, ne samo unutar klimatološkog proljeća nego i na pragu astronomskog, odgovor leži u tome da je snijegu potrebno u više uzastopnih epizoda da se nataloži na tako velike visine, pa je mnogo realnije očekivati da će najviše visine biti izmjerene prema kraju sezone padanja. Sve to naravno pod uvjetom da u međuvremenu između pojedinih epizoda snijega ne bude značajnog topljenja na tlu.

Od neplaninskih postaja, najveću visinu ima Gospić, 285 centimetara i to je izmjereno u poznatoj zimi 1929. Većina ostalih postaja iz prvih 15-tak nalazi se u Gorskom kotaru. Od jadranskih postaja na prvom mjestu je RIjeka s čak 52 centimetra koja su izmjerena u ožujku 1976. godine. Početak tablice donosimo ovdje, a cijelu statistiku možete vidjeti u objavi na web stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda: