25. prosinca 2007. godine, svjetlo dana ugledao je sustav za pregledavanje GFS produkata u režiji Crometeo udruge na web adresi http://maps.meteoadriatic.net. Ubrzo su dodani i domaći WRF produkti i kroz godine sustav se polako usavršavao.

Gotovo šest godina nakon toga, došlo je vrijeme za reorganizaciju i potpuni redizajn sustava. Nove smjernice kojima se vodimo na MeteoAdriatic-u, a koje su danas više nego ikad određenije približavanju računalne vremenske prognoze širokoj populaciji, zahtijevaju i drugačiji pristup sustavu za pregledavanje produkata. Cilj je ovaj put bio maksimalno pojednostavniti navigaciju i dizajn te poboljšati funkcionalnost alata za pregled grafičkih sadržaja prognoze.

Vođeni tom idejom, 22. rujna, točno negdje oko jesenjeg ekvinocija, pustili smo online našu novu verziju “maps.meteoadriatic.net” web stranica. Iako smo zbog potrebe bolje integracije sa ostatkom prognostičkih materijala odustali od prezentacije karata i dijagrama na odvojenoj poddomeni, prognostičkim materijalima i dalje možete pristupiti preko prečaca http://maps.meteoadriatic.net, s napomenom da sve stare adrese unutar te poddomene više ne vrijede. Naravno, materijale možete pregledavati i preko naslovnice portala www.meteoadriatic.net klikom na poveznicu Produkti modela u glavnom navigacijskom izborniku.

Sustav trenutačno nije dovršen do kraja, no s obzirom da je funkcionalnost već prilično dobra, odlučili smo da stari sustav može ići u zasluženu mirovinu. Sve eventualno uočene probleme, kao i vaše cijenjene sugestije, možete nam dojaviti putem našeg kontakt maila.