Pod utjecajem ciklonalnog polja danas prevladava oblačno vrijeme, a sa jugozapada pristiže još veća oblačna masa koja će poslijepodne donijeti glavninu oborina Hrvatskoj i bližoj okolici. Slika: sat24.com

Za razliku od prethodnih dana, u većem dijelu države značajno je zahladilo, pa su maksimalne temperature zraka do podne prešle 30°C samo u srednjoj i južnoj Dalmaciji gdje oborinska naoblaka dotad još nije stigla. Istovremeno za zapadu i sjeverozapadu zemlje prevladavaju temperature između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva, a one će još pasti poslijepodne dolaskom novog vala oborina.

U protekla 24 sata, prema AMP mreži pljusak.com, ponegdje je već pala značajna količina kiše. Pritom prednjači Platak sa 70mm oborine u posljednja 24 sata (do podne).

Do kraja dana će na zapadu i sjeverozapadu Hrvatske te u Sloveniji pasti novih 30 do 100 litara kiše po četvornom metru, a prestanak kiše očekuje se uglavnom u večernjim i noćnim satima iako ne i potpuna stabilizacija. Nestabilno i svježe zadržat će se do četvrtka a zatim se očekuje stabilizacija i porast temperatura prema vikendu.