Pred vama je naše vrlo kratko izvješće o prognoziranim meteorološkim prilikama do kraja tjedna. Uslijed prolaska hladne fronte koja će zahvatiti većinom sjeverne krajeve Hrvatske u noći na petak, u drugom dijelu četvrtka ponegdje se očekuje porast naoblake i vrlo malo kiše, a moguća je mjestimice i grmljavina, uglavnom u najsjevernijim krajevima:

Kiše svakako neće biti mnogo, a glavno obilježje promjene vremena bit će bura na sjevernom Jadranu koja će ponegdje biti jaka s olujnim udarima, uglavnom u podvelebitskom području:

Treba računali i na pad temperature zraka, već u noći na petak, ali osobito prema suboti, kad će najniže noćne temperature pasti gotovo posvuda u kopnenom području regije ispod 10°C, ponegdje možda i ispod 5°C, a uz obalu na vrijednosti od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva:

Nakon svježeg vikenda, početkom idućeg tjedna temperatura će ponovo biti u postupnom porastu. Ozbiljniju kišu za sad ne prognoziramo, ali postoje šanse za nešto značajniju promjenu vremena s jugom a zatim i kišom krajem idućeg tjedna (umjerena vjerojatnost za ostvarenje). Ali kako bi se reklo, otom-potom.