Pokrenuli smo novu testnu prognozu prema našem prognostičkom modelu WRF-NMM, u tabelarnom obliku, maksimalno prilagođenom za širu javnost. Prognoza prikazuje tri dana u 3 perioda (za prvi dan), odnosno 4 perioda (za ostale dane) u tablici. Prognozirani 6-satni periodi su sljedeći. Prijepodne se odnosi na vremenski raspon od 6h do 12h. Poslijepodne se odnosi na razdoblje od 12h do 18h. Večer se odnosi na razdoblje od 18h do 24h, dok je noćni period od ponoći do 6h ujutro.

U tablicama je prikazana vrsta prognoziranog vremena (postaviti miša iznad sličice za dodatno pojašnjenje), smjer i jačina vjetra na 10m visine iznad tla, raspon temperature u prognoziranom 6-satnom razdoblju, te raspon relativne vlažnosti. Prognoza se temelji na Meteoadriatic/Crometeo WRF-NMM modelu rezolucije 4km, a obnavlja se jednom dnevno, prema 00z startu modela. Obnavljanje prognoze ide u kasnim jutarnjim satima.

Ovim putem zahvaljujemo Ibrahimu Hadžismailoviću na nesebičnoj pomoći oko php programiranja i dozvoli za korištenje njegovih piktograma za simbole vremena i vjetra!

Tabelarna prognoza je u testnoj fazi. Sve eventualno uočene greške možete prijaviti na naš kontakt e-mail toman@meteoadriatic.net