Nakon jutrošnje kratkotrajne kiše u zapadnim i sjevernim krajevima Hrvatske te Sloveniji, došlo je do kidanja naoblake u većem dijelu regije. Nešto više, visoke bezoborinske naoblake, zadržava se sredinom dana na jugu Hrvatske i susjednom području a kišne naoblake ima mjestimice u području Crne Gore i Srbije. Promjenjiva naoblaka i uglavnom suho vrijeme zadržat će se do kraja dana, iako na Jadranu, uglavnom sjevernom ili srednjem dijelu, uz povremeno povećanu naoblaku može biti opet kratrotrajne kiše.

Sutra će prevladavati sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku, osim na riječkom području i Kvarneru gdje će biti više naoblake i ponegdje slabe kiše. Krajem dana slijedi generalnije naoblačenje sa zapada a u noći na srijedu, najprije na sjeverozapadu Hrvatske povremeno kiša, koja će biti češća i obilnija u zoru i ujutro u srijedu kad će se širiti na ostatak Hrvatske, BIH te istočnije krajeve prema kraju srijede.

U utorak će zapuhati uglavnom slab do umjeren jugozapadni vjetar, a u srijedu poslijepodne na sjevernom Jadranu umjerena do pojačana bura, u podvelebitskom području do kraja dana jaka. Umjereno će zahladiti u srijedu.

U četvrtak stabilnije.