Oborine od 4 do 10 h po lokalnom vremenu, izvor: https://pljusak.com

Drugi je dan od početka dugotrajne promjene vremena koju će uzrokovati serija ciklona. Prva od njih već je jučer počela djelovati na vrijeme u našim krajevima, a jutros se utjecaj pojačao. Kao i prema našim prognozama, najviše naoblake i oborine ima na Jadranu pa tako mjerne postaje na šibenskom i zadarskom području jutros dojavljuju u prosjeku desetak litara kiše po četvornom metru u trenutku pisanja teksta, ali nesumnjivo će taj broj uskoro porasti.

Do kraja dana oblačni sustavi s kišom premještat će se prema unutrašnjosti regije, no tamo će pasti manje kiše nego na Jadranu. Ponegdje će uz kišu biti grmljavine. Puhat će slabo do umjereno jugo, ponegdje na moru pojačano i jako, uglavnom navečer na južnom Jadranu.

Očekivana područja s kišom (plava boja) do sutra ujutro. MeteoAdriatic WRF

Najviše temperature zraka će se u Hrvatskoj zadržati većinom do 25 Celzijevih stupnjeva, osim u Slavoniji gdje će biti najmanje naoblake i kiše te najviše sunčanog vremena pa se maksimalne vrijednosti očekuju do oko 27°C, mjestimice možda i malo više.

Sutra očekujemo slično vrijeme današnjem, umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, mjestimice i s grmljavinom, a ponovo se najviše kiše očekuje na Jadranu. Općenito se može računati na nešto manje naoblake i kiše nego danas. Vjetar slab do umjeren većinom jugozapadni, a temperatura zraka od 12 do 25 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak više sunčanog vremena, stupanj-dva toplije, a poslijepodne će zapuhati jugo koje će jačati prema petku. Petak donosi daljnje jačanje juga, a na kopnu jugozapadnjaka, uz olujne udare koji su mogući ne samo na Jadranu nego i u unutrašnjosti, barem prema jutrošnjim prognostičkim materijalima. Osim juga u petak slijedi porast naoblake i nova obilnija kiša i grmljavina te pad maksimalne dnevne temperature zraka.

Vikend će i dalje biti većinom oblačan, povremeno uz kišu i dosta niže temperature zraka, pa se u najvišim područjima Dinarida ne može isključiti malo snijega; u Alpama iznad 2000m visine se može očekivati i značajniji snježni pokrivač.