Promjenjivo vrijeme pod utjecajem ciklonalnog polja zadržavalo se tijekom subote, a zatim je ponovo današnji dan donio kišu, na Jadranu u noći i ujutro i jako jugo. Aktualnu kišnu situaciju uzrokuje ciklona sa središtem nad sjevernom Italijom, pa prema našim krajevima struji topla i vlažna zračna masa sa Sredozemlja. Spomenuta ciklona je u slabljenju, pa će time i njezin utjecaj na vrijeme tokom ostatka dana slabiti.

Subota donosi pretežno sunčano vrijeme u široj regiji pod izravnim utjecajem anticiklonalnog polja sa zapada. Istočnije nešto malo naoblake zbog slabo izražene fronte.

Naredni su dani rezervirani za rubni utjecaj anticiklonalnog polja iz zapadnog Sredozemlja. U četvrtak će se sjevernije od Hrvatske premjestiti atmosferski val s hladnijim zrakom i također će imati samo rubni utjecaj na vrijeme u našoj regiji. Prema vikendu će opet ojačati utjecaj anticiklone sa zapada, a duboki ciklonalni sustavi premještat će se daleko od nas, sjevernije u području Britanije i Baltika.

U opisanim uvjetima, do kraja dana će se vrijeme postupno smiriti, a u noći i većinom razvedriti. U kotlinama kopnenih krajeva se noću i rano ujutro očekuje magla. Sutra pretežno sunčano, ponegdje umjerena naoblaka, a u četvrtak ipak nešto više naoblake uslijed premještanja visinskog vala sjevernije od Hrvatske. Mjestimice nije isključena slaba, kratkotrajna kiša. Petak i vikend donose pretežno sunčano vrijeme, barem do nedjelje.

Vjetar će uglavnom biti slab, u srijedu na Jadranu umjeren sjeverozapadni, a u petak umjerena, mjestimice kratkotrajno jaka bura. Temperatura zraka se neće posebno mijenjati; u petak u sjevernim krajevima regije nešto hladnije, a zatim za vikend ponovo toplije uz maksimalne temperature oko 20°C. Mraz se ne očekuje.

Prema materijalima za idući tjedan, novu ciklonalnu promjenu vremena možemo očekivati od utorka, ali prognostički modeli u ovom trenutku još nisu složni oko sinoptike za to razdoblje, pa ćemo o detaljima pisati u sljedećem osvrtu na meteorološke aktualnosti u regiji.