Tijekom vikenda preko naših krajeva će se premjestiti hladna fronta iza koje će pristizati znatno hladnija zračna masa porijeklom sa sjeverozapada kontinenta. Zbog približavanja iste, već tijekom srijede će se naoblačiti sa zapada te će zapuhati jugo i jugozapadni vjetar s kojim će pristizati topao i vlažan zrak. Ponešto kiše na krajnjem zapadu regije može pasti do kraja srijede. U četvrtak će kiša biti rasprostranjenija i obilnija, a znatne količine kiše se očekuju na riječkom području te na jugozapadnim padinama obalnih planina Gorskog kotara te Velebita te na jugu Slovenije.

Petak i subota donose još više oborine, koja će se proširiti na cijelu regiju. Najobilnije količine se očekuju i dalje na jugozapadnim obroncima Dinarida. Većina prognostičkih modela postavlja maksimume kiše na riječko područje te oko obalnih planina Crne Gore, gdje može pasti i više od 300 litara po četvornom metru na pojedinim, najkišnijim lokacijama.

Prodor hladne zračne mase sa sjevera se očekuje u subotu, čime će znatno zahladiti. Na Jadranu će zapuhati jaka bura i sjeverozapadni vjetar. U nedjelju se očekuje znatno manje oborine, budući da će hladan zrak biti ujedno i siromašan vodenom parom. Posljedično se očekuju i sunčana razdoblja te smirivanje vremena ali znatno svježije.