Jedna obična jesenja nedjelja pretvorila se u meteo fejkanje na dijelu domaćih portala. Evo par suludih screenshotova današnjih bisera.

Danas su se tako na meniju naše rubrike “… u zdrav mozak” našli Večernji list i 24 sata koji su napisali potpuno pogrešnu vremensku prognozu. Prema tome, neće trebati šal i rukavice za snijeg tako skoro, a bome niti lopate kako sugerira naslovna slika Večernjeg lista. Neće se definitivno vidjeti ni pahulje po gradovima, kako sugerira naslovna slika u 24 sata.

Na sljedećoj slici je prikazana ukupna količina oborine u obliku snijega u našoj užoj regiji od danas pa do srijede sredinom dana. Kao što je vidljivo iz slike, snijeg se u Hrvatskoj NE očekuje, osim pokoje pahulje u najvišem gorju hrvatskog dijela Dinarida uz granicu Bosne i Hercegovine. Nešto snijega se međutim može pojaviti u planinama BiH te Crne Gore, pa se mislimo jesu li Večernji i 24 sata danas prepisali prognozu iz tih država?

Do idućih meteo budalaština lijep pozdrav, a točnije meteorološke uvjete možete uvijek sami provjeriti na našim modelima ili u povremenim analizama koje objavljujemo na portalu od kojih je zadnja u ovom tekstu: